BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tidligere PET-chef var klar i mælet i aftes i Broager

16-09-2022


Der var fulde huse i Sognegården til aftenens foredrag. (Fotos: Kristian Pallesen)

Regeringens håndtering af sagerne mod PET-chefer i Danmark mødes med hovedrysten af den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen. Han forventer, at en evt. tiltale mod Lars Findsen er sendt til hjørne og først bliver afklaret efter et folketingsvalg, oplyste han på mødet i aftes i Broager.

Han håber, at der bliver nedsat en kommission til at afdække hele forløbet, fra august sidste år, da en whistleblowers ”afsløringer” førte til, at der blev udsendt en pressemeddelelse – og fire chefer blev fritstillet og sendt hjem på en mistanke, der viste sig aldeles grundløs.

Hans Jørgen Bonnichsen meldte i sidste uge den nuværende PET-chef til politiet for at have lækket oplysninger om Lars Findsens sexliv til ledende politikere på Christiansborg.

Og på mødet i Sognegården i Broager i aftes erkendte han, at anmeldelsen næppe fører til noget. Men Hans Jørgen Bonnichsen sendte anmeldelsen afsted for at sætte fornyet fokus på regeringens og PET’s håndtering af hele sagen mod Lars Findsen, som aftenens foredragsholder finder uforståelig og forkastelig.

-Jeg har arbejdet sammen med Lars Findsen i ni år. Lars Findsen har både været chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og chef for PET og arbejdet med sikkerhedsanliggender i 20 år. Han har ikke skadet Danmarks sikkerhed. Men regeringens håndtering har givet Danmark alvorlige ridser i lakken i udlandet og skadet Danmarks renommé. Det er århundredets skandale, mener Hans Jørgen Bonnichsen.

Han var inviteret til Sognegården i Broager af Biblioteket i Broager i et samarbejde med menighedsrådets aktivitetsudvalg og fortalte indgående om både amerikanske FBI og CIA og om, hvordan de to efterretningstjenester kunne have afdækket planerne om 9.11. og terrorangrebet i New York, hvis de havde samarbejdet i stedet holde deres informationer tæt til kroppen uden at dele indsamlet viden med hinanden.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk