BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tilskuerrekord til futsal - med dommeren i særlig rolle

15-12-2019Fredag aften spillede BUI Futsal topopgør mod Midtals. Det var ventet i spænding, da det kunne give BUI mulighed for at få slået et hul ned til nærmeste forfølger. Ingen af holdene havde endnu tabt i år.

Op til kampen var der et par åbne spørgsmål. Specielt omkring Midtals og det hold de stillede med. De havde forsøgt at få flyttet kampen, men ingen af de datoer, som de havde foreslået kunne BUI acceptere af forskellige grunde.

Men de stillede da med 9 spillere og dermed kunne kampen afvikles.

Et andet spørgsmål var så, om de 150 tilskuere kunne nås, som Broager Futsal Support havde et ønske og forventning om, dog med det forbehold at det stadig var en af de store julefrokostdage.

Men Søren Vinthers ønske om at komme over de 150 tilskuere blev i den grad indfriet. For allerede 5-6 minutter inden kampstart, var de første ekstra stole allerede ved at blive båret ind i hallen. Så det så godt ud. Lige op til kampstart væltede det næsten i ordets bogstaveligste forstand ind med mennesker og i alle aldre, alt lige fra 3-4 år og til pensionister i deres bedste alder. Tallet op til kampstart lød på 196 tilskuere, altså godt en tredjedel  mere end håbet på og det skulle blive vildere endnu.

For i pausen blev der lige lavet mandtal endnu engang og slutresultatet blev 215 tilskuere, hvilket må siges at være vildt og noget som hverken arrangør, Support eller spillere kunne fatte.

Selve kampen bød på fart, spænding, dilettant fra Midtals side og et uafgjort resultat,. Det betyder, at begge hold stadig er ubesejret.

Efter 2 minutter får BUI den første store chance uden at bolden vil i mål. Midtals er lige så uskarpe efter 3 minutter. Efter 5 minutter er kampen lige, men Midtals er meget bedre til at flytte bolden rundt og i forskellige systemer. BUI's er mere forudsigeligt, men der kæmpes som besatte fra begge hold.

Efter 9 minutter en flot redning af "Dolle" (Christoffer Bach Iversen) i BUI målet. Men lige efter kommer Midtals foran 0-1 skabt på fysik og sat godt ind.

De næste minutter bombarderer BUI næsten Midtals målet. Bolden går lige forbi målet flere gange. Der skal helt frem til det 17. minut inden BUI får udlignet ved "Bisse" (Tobias Bach Iversen) 1-1.  Lige efter kommer Midtals igen foran 1-2 på godt pasningsspil.

Lige inden pausen får Midtals det første gult/røde kort i kampen og må spille i undertal uden det lykkedes BUI at få udlignet. 1-2 til Midtals ved pausen. Det røde kort udløser voldsomme protester fra Midtals side og der diskuteres lystigt i over 5 minutter, uden at der kommer andet ud af det end udvisningen. 

2. halvleg er knap gået igang inden "Iver" (Nicolai Bach Iversen) efter 30 sekunder får udlignet til 2-2. BUI preser på, men der mangler af flere omgange fart i spillet. Efter 22 minutter stor BUI chance og mindre end 1 minut senere det samme i den anden ende, hvor Anders i BUI målet redder flot. Kampen bølger frem og tilbage og igen i det 26. minut må "Dolle" igen tage en stor redning frem for at stoppe et godt Midtals forsøg. 

I det 28. minut går det helt galt for dommeren. Han er ved helt at miste overblik og autoritet. Midtals spillerne og deres ledere er stiktosset. Mads Hansen fra BUI har fået et gult kort for et frispark, men den anden dommer informerer hoveddommeren om, at der inden er blevet lavet frispark på ham. Den ene udskiftningsspiller står meget ironisk og klapper af dommerens kendelse og får et gult kort. Han farer derefter på tværs af banen til den anden dommer, og det resulterer i endnu et gult/rødt kort. Men da spilleren ikke har været aktiv på banen, har det ingen konsekvenser for Midtals, der spiller videre fuldtalligt. 

Efter 30½ minut endnu en stor Midtals chance uden held. Men efter 32 minutter får Kristoffer Vinther afsluttet og den rammer en MIdtals spiller og ender i nettet til 3-2 til BUI. Minuttet efter endnu en flot redning fra Midtals målmanden, ind vil bolden ikke.
Efter 35½ minut danser bolden på Midtals målstreg af flere omgange, men heldet er med Midtals.

Efter 37½ minut får Midtals udlignet og resten af kampen går deres tid mest med at trække tiden ud, da de åbent giver udtryk for at være tilfreds med det uafgjorte resultat. Kampen ender 3-3.

Det meste af 2. halvleg går med at Midtals diskuterer med dommeren og specielt efter 28 minutter eskalerer det som beskrevet. Det var ikke en særlig værdig måde at profilere Futsal på, specielt ikke med så mange børn og unge som tilskuere. 

Midtals spiller undervejs flot fodbold og det ses tydeligt, at de har flere års erfaring indenfor Futsal i modsætning til BUI , der ikke har den store erfaring endnu. Utroligt, at de ikke bruger deres energi på at spille bold i stedet for al den brok.

Mange tilskuere var rystede over denne opførsel og den manglende autoritet og konsekvens af dommerne. Det endte med det ene point og en aften i Broagerhallen, hvor også andet end Futsal kom på programmet. 

Så nu holder BUI turneringsfri indtil 5. januar, hvor de på udebane møder Bov IF i Grænsehallerne i Kruså. 2020 hvor Sidste hjemmekamp mod FC BIH Odense spilles fredag 10. januar klokken 1900 i Broagerhallen.

-jørgen.
 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk