BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

To ægtepar fra Fyn inviterer til reception i Brunsnæs

24-06-2020Brunsnæs Kro lever videre som sommerhus. Til 30 personer i 15 dobbeltværelser. Og de nye ejere, to ægtepar fra Røjle ved Middelfart, inviterer til reception på lørdag kl. 14-16  – til et farvel til Kirsten og Holger Horne og et goddag til ægteparrene Kasper og Anita Rasmussen og Brian og Arne Kajser Bachmann.

Kirsten og Holger Horne er den sidste af tre generationer på Brunsnæs kro. Kroen blev bygget i 1777 og slutter i familiens eje med salget til de to ægtepar fra Røjle ved Middelfart. – Og jo, det kunne være blevet til en 4. generation på kroen, men sønnen ville heller være mekaniker og datteren frisør, så sådan er det, konstaterer Holger Horne, før han på lørdag sammen med Kirsten siger definitivt farvel til kroen og kunderne gennem de mange år ved receptionen for alle med tilknytning til eller interesse for Brunsnæs kro.

- Jeg fik aldrig en uddannelse hverken som tjener eller kok men er selvlært, først i Sønderborg i syv år, på Hotel Strand og Hotel Alssund, og da min far døde i 1974, tog vi over i Brunsnæs. Det har ligget mellem linjerne, at sådan skulle det være, erkender Holger Horne, som hele sit levned har boet på kroen.

I de første mange år var Kirsten i køkkenet, før der blev ansat personale, og vi drev kroen frem til 2004, da vi så ændrede den til sommerhus, og som sådan har det virket, indtil nu. Vi har haft mange dejlige år på kroen.

Brunsnæs kro blev sat til salg for flere år siden, men først nu er handlet gennemført.

Udleje til ungdomsgrupper: NEJ

-Vi er to ansatte i FeriePartner, som sammen med vores ægtefæller har været så heldige, at vi har fået lov at købe af Holger og Kirsten Horne, siger en glad Arne Kajser Bachmann om handlen. Og det er via arbejdet med udlejning af sommerhuse, vi blev opmærksomme på kroen i Brunsnæs, som vi også via bureauet lejer ud.

I et par år har vi kigget efter et stort sommerhus, større end huset vi har haft ved Jægerspris på Sjælland. Hver gang vi var der, var der rigtig mange venner og familie, der ville besøge os, så vi har søgt et hus, hvor vi har plads til at kunne samles. Det kan vi i Brunsnæs.

Vi blev opmærksom på huset i februar i år og har skullet have tingene til at lykkes med at vurdere bygningens tilstand, økonomi m.v., og det endte med overtagelse 29. maj. Med knap 1.000 kvm kan man være samlet og stadig holde lidt afstand, siger Arne Kajser Bachmann, som er stærkt optaget af godt naboskab.

-Der skal vises respekt for dem, der bor fast i lokalsamfundet, og huset skal ikke lejes ud til ungdomsgrupper og til ungdomsfester, understreger han.

 

På billedet ses fra venstre ses ægteparrene Brian og Arne Kajser Bachmann, Kirsten og Holger Horne og til højre Anita og Kasper Rasmussen.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk