BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

To lokale sværvægtere i dansk politik krydsede klinger

02-06-2019


Dirigent Kristian Pallesen og kandidaterne Benny Engelbrecht og Ellen Trane Nørby.

Med et fremmøde på ca. 40 til det afsluttende valgmøde på Broagerhus i eftermiddag gik nogle hjem som tvivlere på et lidt højere plan, end da de kom. Det politiske møde med Ellen Trane Nørby (V) og Benny Engelbrecht (A) blev så livligt, som man kunne forvente.

De krydsede klinger og formåede at gøre det tydeligt, at det ikke bliver helt let, hvis man forestillede sig en SV-regering. Meget forskellige syn på den økonomiske politik. Meget forskellige syn på sundhedspolitikken og på skole politik og størrelsen på tilskud til friskoler. Uenighed om sundhedsreformen og regionernes fremtid, og meget forskelligt syn på ideen med at bygge billige boliger i de fire største byer – for blot at nævne nogle få punkter, hvor det gør en forskel at stemme på Ellen eller Benny.

- Jeg håber, at det vil lykkes kandidaterne at tilbagevise den påstand som går på, at når sund fornuft ophører, så begynder politik, indledte dirigenten, Kristian Pallesen, mødet og gav ordet til Benny Engelbrecht, og da så Venstres medlem af byrådet og i øvrigt af Venstres hovedbestyrelse, Daniel Staugaard, havde et kritisk spørgsmål til Benny, ja så gik starten, og valgkampen udfoldede sig med markante udsagn på Broagerhus i eftermiddag.

Begge kandidater slog også fast, så man ikke er i tvivl: Når det handler om områdets ønsker til Folketing og regering, så arbejder Ellen Trane og Benny Engelbrecht sammen. Tæt sammen, kan man fornemme. Så når det handler om Als-Fyn broen, var tilhørerne ikke i tvivl. De vil begge forsøge at overtale deres partier og blokke til at investerede ca. 20 mio. kr. en forundersøgelse af en ny forbindelsen Lillebælt Syd koster.

- Alt for få er bevidste om, hvor Als ligger, så i daglig tale skal vi kalde en kommende forbindelse Als-Fyn for Lillebælt Syd, foreslog Benny Engelbrecht med et nik fra Ellen Trane.

De to politikere nærmest nød, at de ikke i dag skulle til en debat med 13 partier repræsenteret. – Nu kan vi få en dialog. Den har jeg set frem til, sagde Ellen Trane. Og dialog var der. Mellem de fremmødte og de to kandidater og mellem de to kandidater indbyrdes.

Efter halvanden time kunne dirigenten konstatere det ret usædvanlige, at et vælgermøde i Sønderjylland – på Broagerhus i eftermiddag søndag - blev gennemført uden et eneste spørgsmål til grænsekontrol, vildtsvinehegn, flygtninge og indvandrere.

Tak for det!

Du kan se valgresultatet ved folketingsvalget i Broager i 2015 ved at klikke her


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk