BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tre dages tur til Nordjylland

13-10-2021


Frokost i kælderen hvor Chr. d. 4. Laug holder til.

Rold Stor Kro 6. – 9. okt. 2021

Af Walther Jacobsen

49 i bussen kørte fra Broager onsdag 6. okt. Kl. 08.00 med kurs mod Rold stor kro, undervejs gjorde vi holdt ved Søby brunkulsleje, fik en fortælling om livet i brunkulslejerne, det rene klondike, hvorefter vi kørte en tur med bussen rundt i området med guide.

3 dage var vi på tur med Bente og Jørgen (medindehaver af hotellet) som guider og tilrettelægger af turen, var i Ålborg i musikhuset (rundvisning), havnevandring forbi Jørn Utzon center, Jomfru Ane gade, historien om Chr. d. 4. laug, udsigt fra toppen af Salling varehus ud over Ålborg. Var i Mariager, rundvisning og fortælling om byens kloster og kirke, byvandring i bymidten med de gamle og skæve huse, saltmuseet, hvor de bl. a. syede salt, vikingeborgen fyrkat ved Hobro. Rebild bakker hvor der afholdes festligheder 4. juli, hvor danskere og amerikanere samles, Lars Kjær (krybskytte) og hustru (spåkone) hus, som lå i Rebild bakker og hørte om deres liv.

Forplejning på hotel og undervejs var i top. Hjemme i Broager igen lørdag d. 9. okt. Kl. ca. 16.00, en fin og oplevelsesrig tur godt tilrettelagt og vejret var med os, solskin det meste af tiden.

Musikhuset i Ålborg.

Brunkulsleje Søby.