BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Tre isfugle boltrer sig på Broagerland

13-09-2020OPDATERET: En husejer tæt på vandet på Broagerland gjorde store øjne i går og forholdt sig totalt stille, da tre isfugle i livlig aktivitet boltrede sig nær matriklen. Det er meget sjældent at se denne prægtige farvestrålende fisker på Broagerland. Men, oplyser formanden for Dansk Ornitologisk Forening i Sønderborg, Ole Tønder, som det nu er lykkedes at få en kommentar fra:

-Der kan sagtens være isfugl på Broagerland. Måske endda flere. Jeg har vist ikke selv set nogle i år. Men alle steder, hvor der er stille vand i bevægelse med små fisk, kan der være isfugl. 

Husejeren fortæller:

-De tre isfugle har nu i et par timer været i fuld vigør, og de er så tætte på os som 10 meter i deres jagt på små fisk og larver, kan vi se. Men så snart jeg prøver på at tage et billede af dem, er de væk. Men de er de kommet tilbage, fortæller husejeren som vil være anonym.

- Hvis jeg fortæller, hvor isfuglene er, har jeg inden for få timer adskillige fugleinteresserede på matriklen, og det vil jeg egentlig gerne undvære, siger husejeren.

Isfuglen er af Dansk Ornitologisk Forenings Facebook-venner har kåret til at være Danmarks flotteste og er i Danmark en ret fåtallig fugl, som forekommer spredt over det meste af landet . Et enkelt eksmeplar er også set på Nordals i dag.

Isfuglen lever primært af småfisk samt vandinsekter og forskellige krebsdyr, som den fanger ved at styrtdykke fra en udsigtspost over vandet. Den dykker med stor præcision og kan tage fisk op til ca. 10 cm. i længden. Da isfuglen er afhængig af gode udsigtsposer at jage fra, foretrækker den vandområder, hvor der er vandrette grene, der rager langt ud over vandet.

Vil du se isfuglen i aktivitet, så klik HER


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk