Broager.dk

Udvikling i Broager

Foreslår 20 rækkehuse i Broager Øst.

Vi har modtaget dette læserbrev fra Erik Lorenzen, byrådsmedlem, Iller:

Onsdag d. 20 dec. godkendte byrådet kommuneplanen for de kommende år. Som helhed bredt dækkende for udvikling i hele kommunen. Jeg vil dog hæfte mig ved at der i planen er udlagt et område (Broager Øst) til et nyt boligområde i Broager. Det afspejler helt det ønske, der var næsten enstemmig tilslutning til, på et borgermøde på Broagerhus for et par år siden. Et område hvor der kan etableres et blandet udbud af boligtyper.

Det der står højst på ønskelisten  i Broager er mindre enheder, rækkehuse, lejligheder, så man som borger i Broager kan flytte i en mere overskuelig bolig, uden at skulle flytte ud af lokalområdet. Derved vil der helt naturligt frigøres eksisterende parcelhuse til nye familier og gerne børnefamilier.

Jeg vil også hæfte mig ved at der i et af høringssvarene var et forslag om 20 rækkehuse, som Michael Ebbesen ønsker at etablere på et stykke jord han selv ejer og som ligger op til et eksisterende boligområde. Lige netop den boligtype, der er stor efterspørgsel på i byen.

Desværre kunne dette projekt ikke nå at komme med i kommuneplanen, da det kræver en miljøvurdering og en ny høring som så ville forsinke hele kommuneplanen.

Vi har ikke investorer i Broager i samme kaliber som de der investerer i Sønderborg og på Nordals, men vi har en lokal håndværker der  gerne vil investere tid og resurser, ved at bidrage med de boliger, der i den grad savnes i området. Det bør og skal vi støtte op om.

Jeg har derfor på byrådsmødet anmodet Byrådet og især Teknik, By og Boligudvalget om at se positivt på et kommuneplanstillæg der omhandler netop dette boligprojekt. Og gerne hurtigst muligt, så vi kan fastholde borgere i Broager og samtidig  frigøre eksisterende parcelhuse.

Og ikke mindst give investor en tro på, at de resurser og den tid han har brugt indtil nu, også gør at  projektet kan realiseres inden for en overskuelig fremtid.

 

Glædelig jul og et godt nytår

Erik Lorenzen
Iller
byrrådsmedlem for Socialdemokratiet.

 

Erik Lorenzen

Iller

Byrådsmedlem Socialdemokratiet.

Broager.dk

Broager.dk er er et digitalt samlingssted for borgerne i byen og på Broagerland.

Følg med

© 2024 Broager – Designet af Aveo web&marketing