BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Værsgo – flagstangen er jeres!

15-11-2020


Else og Hans Andresen, Møllegade, har hejst flaget i mange år.

Flagstangen ved siden af genforeningsstenen i byparken i Broager er ikke kommunens men jeres – har kommunen meddelt Broager Menighedsråd. Kommunen vedstår sig dog fortsat at sørge for at vedligeholde byparken, der i virkeligheden er ejet af Broager Menighedsråd. Tidligere blev den brugt til bl.a. tidligere præsters køkkenhave.

Om baggrunden fortæller Marianne Tychsen fra menighedsrådet:

Byparken i Broager fungerer som en offentlig park for hele byen og kommunen, som i mere end 100 år har passet og plejet den. Kommunen har igennem de seneste år opkvalificeret deres indsats, så parken i dag fremstår i topform.

I 2019 udløb en 99 år lang lejeaftale med tidligere Broager, nu Sønderborg kommune. Broager Menighedsråd har aftalt med Sønderborg Kommune, at aftalen fortsætter på løbende vilkår ind til videre.

Menighedsrådet har forskellige beslutninger undervejs i forhold til kirkegårdens mure og træbevoksningen. Det er beslutninger, som afventer forskellige konsulenters inddragelse og frigivelse af midler til dette. Når dette er på plads, så vil vi indgå i en fornyet lejeaftale med kommunen.

Det er både kommunens og Menighedsrådets udgangspunkt, at der ikke grundlæggende er behov for at ændre på vilkår for benyttelse og drift i en kommende aftale, men af hensyn til både den kommunale forvaltning og de skiftende menighedsråd, er der behov for en nedskrevet aftale.

I byparken står også Genforeningsstenen og flagstangen, der er knyttet til den.

Efter at Hans Andresen, Møllegade, har passet flagningen på de nationale flagdage trofast i mange år, er det tid til at finde en ny ankerperson - evt. et par stykker, der kan afløse hinanden. Der er allerede et par flittige borgere, der har meldt sig, men begge passer andre offentlige flagstænger i området også, så det vil være dejligt at få udvidet personkredsen, siger Marianne Tychsen.

Så hvis der skulle sidde nogen og tænke, at det kunne være noget for en, så må vedkommende meget gerne melde sig til Marianne Tychsen - enten på mail: marianne.tychsen@gmail.com eller på telf. 52996444.

Næste officielle flagdag er den 25. december, hvor det er planen, at Hans Andresen overdrager opgaven til en ny flager kl. 8.00.


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk