BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Vild nyhed på Nejsvej i Broager

15-12-2019


Ny fartgrænse på Vejsvej - 40 km i timen. (Foto: Kristian Pallesen)

Forældre og børn på Nejs Bjerg kan nu hejse flaget. Kommunen har lavet en mere sikker skolevej for børnene ved at gøre Nejsvej til en såkaldt ”2 minus 1 vej”, så fodgængere og cyklister nu ikke længere skal bruge kørebanen men har en bred cykelsti i begge vejsider. Arbejdet blev afsluttet i fredags.

-Vi har lavet en ny afstribning på Nejsvej efter ønske fra de lokale, oplyser Pia Duus fra Sønderborg kommunes tekniske forvaltning. Og henvendelsen kom fra formanden for Grundejerforeningen på Nejs Bjerg for et par år siden. Grundejerforeningen ønskede en mere sikker skolevej, og i denne uge har kommunen afsluttet arbejdet med en ny afstribning på ca. 500 meter af Nejsvej.

På facebook har  Anne Sylvest Jensen betegnet den nye afstribning som en vild nyhed.

” Vi har for et par år siden spurgt Sønderborg kommune om man kunne forbedre vejen til Skolen - evt med en cykelsti eller en "2 minus 1" vej, så børnene ikke skulle cykle direkte på vejen derhen. Dengang var der ikke penge til det, men jeg bad dem om at registrerer det, så man på et tidspunkt kunne få det med i et budget.”

Som nævnt er arbejdet nu afsluttet. Og samtidig er der indført en ny fartgrænse for trafikanterne. På Nejsvej er det 40 km i timen. Det er det også i boligområdet på Nejs Bjerg. Hidtil har fartgrænsen i bogligområdet været 30 km i timen og på Nejsvej 50 km i timen.

Men som Simon David Fairclough bemærker: Man kan ikke køre 40 km på Nejs Bjerg.... i hvert fald ikke med god samvittighed.

Anne Sylvest Jensen har været involveret i snakken med kommunen om hastigheden og bemærker, at hastigheden på Nejsvej altid har været 50 km i timen, og at skiltet med 30 km i timen har været ulovligt opsat af gamle Broager Kommune. Derfor skulle der nu ske ændringer. Resultatet er, at der nu er 40 km. I timen som begrænsning hele vejen, også på Nejs Bjerg.

Nyt "Pas på" skilt

Vi vil købe et nyt "pas på os" skilt med 20 km i timen og sætte det op, og så tror vi, at folk er så fornuftige, at de kører ordentlig, har formanden skrevet til medlemmerne  af grundejerforeningen.

Pia Duus Møhl, trafiksikkerhedsmedarbejder i Sønderborg Kommune er en smule betænkelig ved grundejerforeningens ”Pas på os” skilt, fordi der angives en hastighed.

Et ”Legende børn” skilt er ikke en færdselstavle og må ikke angive en hastighed. Kommunen kan ikke tillade skiltet sat op, men bliver det sat op på privat grund, er det noget andet, oplyser Pia Duus.

 

Læs mere om den nye vejtype ”2 minus 1” ved at klikke her


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk