BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Det handler om borgernes ønsker til "det gode liv"

18-06-2017


Overordnet set handler bystrategier om at arbejde for ”det gode liv”, altså om at styrke bosætning, turisme og livsglæde. For ni større byer i kommunen skal der arbejdes med strategi. Augustenborg var først. Til efteråret er det Broagers tur.

”Strategierne vil have fokus på at styrke kommunens større byer og vil desuden få positiv betydning for de omkringliggende landsbyer og det åbne land”, fastslår kommunen.

En omtale på kommunens hjemmeside bevidstgør os om, hvad vi meget snart skal forholde os til i Broager:

” Ved at udarbejde bystrategier kan den enkelte by få hjælp til at definere deres rolle og identitet. Det er ikke målet, at de større byer i kommunen skal kunne det samme. I stedet skal der fokus på byernes særlige egenskaber og styrker. Nogle af kommunens byer er attraktive for bosætning, andre for virksomheder, turister, kulturhistorie, kulturliv osv. Disse potentialer skal styrkes og synliggøres, så hele kommunen opleves som et godt sted at leve og bo.

Med en bystrategi vil byens potentialer blive synliggjort, og borgerne får et håndgribeligt værktøj med handlinger, der viser retning og rammerne for byens fremtidige udvikling. Samtidig er det et politisk redskab, der skal hjælpe politikerne til at prioriterer og træffe til- og fravalg. Strategien vil være med til at skabe overblik og forbedre beslutningerne vedrørende den fysiske planlægning i byen. Dette vil komme til udtryk i kommuneplanen, udarbejdelsen af nye lokalplaner og andre relevante planer og projekter.”

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk