BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

”Pas på med at sige ja til en formandspost”

24-11-2017I dag torsdag fortsætter forhandlingerne mellem partierne om konstitueringen og fordelingen af formandsposterne i Sønderborg byråds udvalg. Ikke kun fordi mange er nyvalgte. Men helt konkret fordi de nuværende formænd ikke opnåede genvalg. Valget endte med, at:

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget blev stemt ud.
Formanden for Teknik og Miljøudvalget blev stemt ud.
Formanden for Erhvervsudvalget blev stemt ud.
Formanden for Sønderborg Forsyning blev stemt ud.

- Med et smil vil jeg da gerne advare byrådsmedlemmer om at sige ja til formandsposterne, siger Erik Lorenzen, Iller. Han er indtil årsskiftet formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.  

- Det er formandsposterne, der giver den tætteste kontakt til vælgerne. Det er så også udvalgsformændene, der står i skudlinjen. Og for mit vedkommende opnåede jeg ikke genvalg. Det er jeg skuffet over. Jeg har lagt alt det arbejde i formandsposten, som jeg har kunnet, og jeg ville gerne have været med til at implementere helhedsplanen indenfor dagtilbud og folkeskole, som vi har vedtaget og efter lange og seje forberedelser lykkedes med. Fagforeningen BUPL har kaldt planen for et historisk kvalitetsløft af vores tilbud til børn og unge. Men vælgerne har ikke honoreret indsatsen.

- Er du nu færdig med lokalpolitik, eller opstiller du om fire år?

- Først og fremmest vil jeg sige, at mine 12 år som medlem af byrådet siden de syv kommuner blev lagt sammen, har været rigtig spændende. De har også været udviklende for mig som person. Så jeg ser tilbage på byrådsarbejdet med glæde.

- Men med valgresultatet kan det godt være lidt svært at holde gejsten. Fælleslisten har haft et liv over årene med henholdsvis 5-8-2-1 mandat til byrådet. Og personligt kan jeg ikke se mig som kandidat til næste valg. Nu skal vi have evalueret valget og konstitueringen, og så tager vi den derfra, siger Erik Lorenzen, som også er formand for Fælleslisten.

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk