BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Velkommen 2018 – med Tristans oplevelser på vej til skole

31-12-2017Hver morgen går Tristan i skole med sin mor Tenna Bidstrup og lillebror. En del af strækningen bliver tilbagelagt på Banestien i Broager, hvor de hver dag bliver mødt med synet af affald og hunde efterladenskaber.

I Broager Skole har Tristan haft en forløb om affald i 0 klasse. Et forløb der har sat spor i den lille dreng der gentagne gange undrer sig over om folk ikke også har haft om affald i skolen.

Netop dette forløb i skolen har ført til, at Tristan sammen med hans mor Tenna nu samler affald på strækningen. I hver ende af stien er der nemlig skraldespande, og det gør, at Tenna nu altid har en pose med i tasken, så de kan samle affaldet op og komme det i skraldespanden, hvor det hører hjemme.

Tristan spørg ofte til hvorfor folk smider affaldet, når nu han ved, at det ikke er godt for miljøet og sætter spor til de kommende generationer.

Også hundenes efterladenskaber driller den lille familie. Især barnevognshjulene er ofte smurt ind i hundelort. Både Tristan og hans mor syntes det er klamt.

Især Tristan syntes det er tarveligt. Stien indbyder jo til leg og sjove aktiviteter på vej til og fra skole. Det er bare klamt at lege bestiger på et bjerg af hundelort.

Tristans nytårsønske

Tristan ville ønske, at folk vil vise mere hensyn, både til børnene og til naturen. Som den undrende drenge han er, har han spurgt sin mor adskillige gange om, hvorfor folk ikke bare smider affaldet i skraldespanden.

 

Hans egen konklusion er, at folk nok bare ikke er lige så kloge som børnene i 0 klasse.

 

 

Banestien i Broager
Banestien går fra krydset ved Hornes værksted (På vej ned til solcelle/varmeanlægget) og hele vejen ud til Krammarksvej/Dynt. Der er virkelig meget trafik på stien, både skolebørn, hundeluftere, løbere, cyklister osv.

På den ene side har du parcelhus kvarteret Bakkevænget, Højløkke og Højmarken, hvorefter man "symbolsk" bevæger sig ud af byen og ud på landet. Det er på vej ud mod Djævlebakkerne ved Dynt, der er så hamrende smukt. Derfra kan man så tage Bønnelandsvej tilbage, og så har man hurtigt tilbagelagt 5 km. Netop hvad mange løbere benytter sig af. 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk