BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Ro på: Fjernvarmen i Broager holder prisen

02-01-2018


Broager Fjernvarme har forberedt sig på bortfaldet af statstilskud.

Det er et godt nytårs-budskab, Broager Fjernvarme kan sende i dag, hvor mange fjernvarmeselskaber varsler dyrere varme, fordi et grundbeløb til el-produktion nu bortfalder. F.eks. forventer Augustenborg ifølge JydskeVestkysten forhøjelser for den enkelte forbruger på 3.000-4.000 kr. i år fordi statens tilskud til el til fjernvarme bortfalder. Forbrugerne i Broager behøver dog ikke at bekymre sig. Der er ro på i Broager Fjernvarmes bestyrelse, oplyser formanden i dag den 2. januar til broager.dk

- Når vi sammenligner varme-prisen i Broager med resten af fjernvarmeselskaberne i kommunen, så ligger vi pænt midt i. Når vi sammenligner med hele landet, ligger vi ganske præcist midt i feltet, endda til den gode side. Og vi har været forberedte længe og i vores dispositioner tænkt længere end til næsetippen, fortæller formanden Peer Monger.

- Bortfaldet af statens tilskud betyder, at vi lige nu overvejer, om vi helt skal droppe vores egen el-produktion og slukke for motor og generator og spare alle de udgifter, der er forbundet med at holde den del i gang. Med grundvandsvarmen og billig strøm fra vindmøller har vi jo forberedt os på den optimale og billigste varme-produktion fremadrettet. Hertil kommer, at vi har et ledningsnet i ekstremt god stand med kun ca. 6 procent varmetab, så vi forventer bestemt ikke, at fjernvarmen i Broager skal blive dyrere, oplyser Peer Monger.

Ifølge Energistyrelsen er højeste varmepris i kommunen 21.797 kr. i Nordborg, billigste varmepris 11.178 kr. i Sønderborg og 15.603 kr. i Broager.

  


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk