BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Cathrinesmindes Venner lægger op til egnsspil i 2018

06-01-2018Egnsspillene på Cathrinesminde fortsætter i 2018 med en gentagelse af stykket ”Fare Fare krigsmand” skrevet af Jacob Clausen.

 

Stykket opføres fra den 13-17 juni og handler om teglværksejer Christian Hollensen, der indkaldes til tysk krigstjeneste under første verdenskrig. Det er blevet til på baggrund af de ca. 700 breve, som Christian Hollensen og hans husbestyrerinde, senere kone, Ingeborg skrev til hinanden under krigen.

Krigens store omvæltninger for stort set alle mennesker; soldater, familier, koner og børn fremstår fint gennem hele stykket. De samfundspolitiske forandringer ligeledes. Tysklands nederlag som førte til afstemningen og genforeningen i 1920 er velkendt. Mindre fokus har historien haft om kvindernes rolle under krigen med deraf følgende blivende forandringer; kvinder på arbejdsmarkedet og kvindefrigørelse.

Mellem de ca. godt 30 personer som medvirker, udspilles angst, glæde, håb, fortvivlelse og kærlighed. Det er et betagende stykke fra Cathrinesmindes virkelige verden, som vi glæder os til at fremføre her i 100-året for 1. verdenskrigs afslutning.

Du kan også ringe nu, hvis du vil vide mere

Aktører, der har lyst til at medvirke, enten som skuespillere eller med andre af de mange opgaver, der skal løses, for at en så stor udendørs forestilling kan afvikles, kan møde op til orienteringsmøde, lørdag den 27. januar kl. 10 på Cathrinesminde. Man kan også kontakte Cathrinesmindes Venner på tlf. 20186872 eller på E-mail: hauerberg@bbsyd.dk


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk