BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Lykkes med at tiltrække nye unge brandfolk

04-02-2018Traditionen tro blev generalforsamlingen i weekenden i Broager Frivillige Brandværn holdt på brandstationen i Broager, og lige så sikker var menuen. De seneste mange år har den stået på smørrebrød og en varm bøf med spejlæg!

- Vi har haft den opmuntring i 2017, at vi har fået seks nye unge brandfolk, tre i foråret og tre i efteråret. Og den medlemstilgang har opvejet, at to er gået på pension og er blevet æresmedlemmer, to er flyttet til Sønderborg, og to er stoppet, fordi de ikke følte, de havde tid længere.

Med den udskiftning er gennemsnitsalderen for aktive medlemmer faldet med 3,4 år fra 40,4 til 37 år. Det er vi rigtig tilfredse med. Men det er sandelig også vigtigt, at vi kan fortsætte med at tiltrække de unge. Det er den eneste måde, vi overlever på. For i fremtiden har vi også folk der måske træder tilbage, sagde brandkaptajn Ole Nielsen, Møllegade, i sin beretning og takkede brandfolkene bl.a. for fremmødet til uddannelse.

- Vi har holdt 22 brandøvelser sidste år. Lovmæssigt skal vi have 12 lektioner/øvelser, men vi har valgt at prioritere uddannelsen højt, og så er fremmødet jo vigtigt. Og det er ikke kun udrykninger, Broager brandværn bliver kaldt til.

Assisterer også i Sønderborg

- Vi var sidste år aktive på spejderlejren og bidrog under Sternfarth. Vi bliver i stigende grad kontaktet af Brand og Redning i Sønderborg, også til opgaven at være stand by i byen, mens de er ude til akutte opgaver. Jeg ved, at man i Sønderborg er meget glade for vores hjælp. Men det er også vigtigt for os, at vi viser dem flaget, så de kan se, vi er interesseret i at være med fremme i rækkerne – uanset om det er til brand eller anden assistance, understregede Ole Nielsen og føjede til:

- Det er dejligt og se det gode sammenhold, der er kommet med de ny unge mennesker. I møder bare op, når biler skal vaskes eller andet skal ordnes, eller når vi kaldes til brand og andre opgaver. Jeg vil godt sige, jeg er super glad for den store indsat alle yder. Det er med til at løft vores image i Sønderborg Kommune.

Rigtig mange af Jer skal også bringe en stor tak med hjem til jeres bedre halvdel. Rigtig mange hustruer og kærester er altid beredt til at hjælpe i brandværns regi. Tak for det.  


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk