BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Kirken vandt over ringridningen i L:Ron:Haralds kunstværk i Broager

10-02-2018


Vægkunstværket - det fulde motiv i klubhuset

Knap en snes gæster deltog lørdag formiddag i den officielle indvielse af det nye kunstværk i fodboldens klubhus i Broager. Kunstværket er udført af L:Ron:Harald og bidrager til, at gæsterne i huset ikke kun en oplevelse af et hus til omklædning men  en totaloplevelse. I hvert fald er det håbet, fastslog formanden for BUI Fodbold ved invielsen.

Fortolkningen af værket

- Kunst skal og kan fortolkes, og med fodboldspilleren i centrum viser L-Ron, at vi alle sammen er stjerner i vores lille fodboldklub. Ligesom Broager kirke har to tårne, har vi også i BUI både fodbold og rock. Og bolden er i spil. Det er vi også. Og på vegne af bestyrelsen vil jeg gerne sige tak til L-Ron:Harald for det fine kunstværk. Jeg synes, du repræsenterer noget af det bedste, vi har i Sønderborg-området. Og det værk du har skabt, rammer lige ind i sjælen på BUI. Sport og musik. Fodbold og rock. Det er smukt forenet i kunsten, sagde formanden for BUI Fodbold, Tore Josupeit.

Kunstneren selv siger til netavisen broager.dk, at han lavede tre skitser ud fra de guide-lines, han fik af klubben. Der skulle være en fodboldspiller, noget BUI og noget Broager.

- I starten af processen var også ringridningen også inde over. En rytter havde før plads, hvor kirken nu er i motivet. Men det blev lavet om. Der skulle være mindre hest og mere kristendom – eller nej, det er vel kirke som vartegn for byen, der er tænkt på, siger kunstneren med et smil. Og formanden for BUI Fodbold, Tore Josupeit forklarer:

- Det er jo en fodboldklub, vi er i. Derfor er fodboldspilleren central, og selvom BUI oprindelig er udsprunget fra ringridningen, som det jo også fremgår af vores logo, synes vi alligevel, at byens vartegn bør med, tilføjer formanden.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk