BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Braoger skal til at sortere madaffaldet fra restaffalldet

11-02-2018


Foto: Sønderborg Kommune

I to uger, fra uge 8, skal borgere i Broager (og Augustenborg) sortere deres madaffald fra resten af deres skrald. Det oplyser Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse. Herefter venter vi borgere i Broager derfor nu på at få at vide, hvad vi konkret skal gøre, hvordan og hvorfor.

En flig af forklaringen får vi i pressemeddelelsen fra forsyningen.

Det er madaffald som resterne efter aftensmaden, daggammelt brød og de yderste gule salatblade, der interesserer forsyningen. Madaffald bliver nemlig allerede i dag i mange andre kommuner indsamlet og anvendt i produktionen af biogas.

- I Sønderborg Kommune vil vi gerne minimere mængden af restaffald, dvs. det affald vi sender til forbrænding. Vi indsamler allerede genbrugsmaterialer som glas, metal, plast, pap og papir, men hvis vi udvider med madaffald, tager vi endnu et vigtig skridt mod det 'affaldsløse samfund, siger projektleder i Sønderborg Forsynings affaldsafdeling, Betina Hylleberg Skjøth, i en pressemeddelelse.

- Forsøget er afgørende, fordi tilbagemeldingerne kan fortælle os hvilken ordning, der fungerer bedst for vores kunder. Vi er meget opmærksomme på, at indsamling af madaffald kun bliver en succes, hvis ordningen fungerer i praksis, siger hun.

Erfaringer fra Broager skal vise, hvilken indsamlingsordning Sønderborg Forsyning skal arbejde videre med. Målet er nemlig, at alle borgere i Sønderborg Kommune i slutning af 2019 kommer til at sortere madaffald og restaffald hver for sig.


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk