BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

”Jeg anede intet om afstemningsfester”

11-02-2018


Susanne Givskov og Kirsten Tychsen var blandt de yngste - voksne.

- Jeg havde aldrig hørt om afstemningsfester, da jeg blev opfordret til at komme med i det nationale udvalg i Broager. Så jeg vidste jo ikke engang, hvad det gik ud på, da jeg sagde ja til at være med i at arrangere afstemningsfester i Broager, fortæller Susanne Givskov, som bor i Broager, i det gamle apotek, men ikke i sin opvækst har hørt om afstemningsfester.

- Jeg har da også lige siddet og brokket mig til min mor (som sidder ved siden af Susanne til kaffebordet). - Det er da en mangel i min opdragelse. Det er jo næsten omsorgssvigt, griner Susanne, som faktisk har været med til at planlægge dagens fest i Broagersalen. – Og det er da rigtig herligt, siger hun og suppleres af Kirsten Tychsen, som sidder på den anden side ved kaffebordet og supplerer: - Ja, det er dejligt med nogle gode danske sange.

Kirsten ved, hvad afstemningen er. Hvad dansk og tysk har været – og er blevet til. Hun er datter af det nationale udvalgs tidligere formand Jørgen Tychsen og bor nu i Øster Snogbæk.

– Som barn hørte vi rigtig meget om afstemningen, og i onsdags gjorde jeg familien ære ved at melde mig som statist på den nye film ”I Krig og kærlighed”. Men jeg blev bare slettet i den grad, for jeg er for høj. Han syntes, mit grå hår passede så godt til den tid. Men det var ikke nok. Desværre er jeg for høj. For det kunne have været sjovt.

Min oldefar var jo også med i 1. verdenskrig, så jeg har virkelig haft det dansk-tyske helt inde på livet. Vi måtte jo heller ikke købe tyske farver som barn. Nu er vi jo blevet gode naboer, og det snakkede jeg med en sygeplejestuderende fra Palæstina om forleden, for Palæstina har jo i den grad en grænseproblematik med Israel.

 

 

 


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk