BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

SmålTårnet er indviet

19-07-2017


Transformatorstationen og rastestedet for cyklister og gående.

SmølTårnet er forvandlet og indviet

Den gamle transformatorstation i Smøl, et klassisk tre-etagers tårn i røde mursten fra perioden cirka 1922 -1935, er nu renoveret og blev indviet fredag den 21. juli kl. 15.

Erik Lorenzen forestod indvielsen. Transformatortårnet på ”gammel vej” lige op ad cykelrute 8 i Smøl er fremover et rastested for cyklister og gående.

Transformatorstationen blev taget ud af drift for mange år siden, og SE har overdraget tårnet til Smøl Landsbylaug. Renoveringen af ”Tårnet” har været et fælles projekt for landsbyens borgere, på tværs af generationer, og det løbende vedligehold vil fremover være med til at underbygge sammenholdet i landsbyen og fremme Sønderborg Kommunes vision om at bruge historiske, stedbundne og menneskelige ressourcer og gøre landsbyerne til et godt sted at leve. 

Konkret er tårnets sokkel og murværk renoveret, og der er indrettet et indvendigt opholdsrum med fast bænk, et lille bord og informationstavler. Udvendig er etableret belægning på tre sider at tårnet og faste bænke på to af siderne. Informationstavlerne formidler transformatortårnets historie og lidt om Smøl, og fortæller om områdets landskabstype og dets flora og fauna. (tårnfalke m.v.)

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk