BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Han glæder sig over det flotte resultat

10-03-2017Vagn Peter Petersen, Farverløkke 18, Broager, er i dag en tilfreds ”byggeleder” på medborgerhuset. BROAGERHUS fremstår i dag nyindrettet, moderniseret og klar til at tage imod de hundreder borgere, som hver måned vil gæste huset.

Ombygningen har kostet 4,1 mio. kr. Kommunen har betalt. Og imødekommet de fleste ønsker fra medborgerhusets styregruppe og bestyrelse. Med indretningen af de 3 etager, har vi forsøgt at tage højde for, at vi kan opfylde de mange behov for lokaletilbud, som borgere, interessegrupper og foreninger efterspørger.

- Det har været utrolig spændende at være med til at få alle installationer skiftet, til at få vægge flyttet, opsat nye lofter, lagt nye tæpper, installeret nyt anretterkøkken og få malet og gjort rent, fortæller Vagn Peter Petersen.

Han tør slet ikke sætte timer på, hvor meget han har opholdt sig i det gamle rådhus under ombygningen. Men et utal af aftener og weekender har Vagn Peter Petersen været i det gamle rådhus, som jo har stået tomt i flere år – efter at være vandskadet ved en storm, hvor vestgavlen blev utæt og halvdelen af taget blev revet af. Dengang blev alt kun nødtørftigt repareret og sat til udtørring.

Meget er lavet om

Det tidligere rådhus er lavet en hel del om. Vægge er brækket ned, gulvtæpper er lagt, der er malet over det hele. Det har været en kæmpe renoveringsopgave, og det meste af de tekniske installationer er ødelagt og skiftet, og så er der energirenoveret, med penge oveni fra kommunen til bl.a. nyt ventilationsanlæg. Al belysning er skiftet til LED.

For medborgerhusets bestyrelse har det været en uvurderlig hjælp, at Vagn Peter Petersen har udfyldt rollen som husets byggekyndige. Han har kompetencen og erfaringen fra sin uddannelse som el-installatør og som tidligere bygherre, da han byggede sit tidligere firma, Automatik Syd, på Smedevænget 4 i Broager.

- Jo, jeg kender til byggeprocessen, og jeg må sige, at der har været et fantastisk samarbejde med kommunen og håndværkerne. Jeg er blevet positivt overrasket over det kommunale bureaukrati. Ja, vi har jo ikke oplevet bureaukratiske forhindringer. Tværtimod fik vi også 300.000 kr. fra byrådet til et nyt køkken, som var overset i første omgang. Vi har grund til at være meget tilfredse, mener Vagn Peter Petersen.

Han er slet ikke i tvivl om, at de kommende brugere i BROAGERHUS bliver positivt overrasket over, hvor flot det er. Det er fantastiske lokaler, vi har nu til rådighed, som kulturhus, understreger byggelederen.

-

 

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk