BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

109 vil spise sammen på søndag på Ringriderpladsen i Broager

27-04-2017Fjernsyn og dagspresse har på det seneste været flittige til at omtale ugens kampagne ”Danmark spiser sammen”, men allerede før medieomtalen rullede, rullede tilmeldingerne til spis sammen i Broager ind. 

- Det er da helt fantastisk, at så mange borgere viser, de gerne vil være med og har meldt sig trods vejret. Vores mål er at styrke fællesskabet, og den landsdækkende kampagne er en rigtig god ide, siger Mona Rathje, formand for Ældre Sagen i Broager, som er praktisk arrangør – med op til en snes frivillige til at servicere de mange fremmødte søndag.

Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, der har taget initiativ til kampagnen, som varer i hele uge 17.  Med "Danmark spiser sammen" ønsker bevægelsen - med støtte fra Nordea-fonden - at skabe nye fællesskaber med måltider som samlingspunktet.

- Ensomhed er virkelig én af de største udfordringer. Vi skal gøre, hvad muligt er, for at folk ikke føler sig ensomme, fordi det kan have så mange negative følger. Og heldigvis ser vi også på søndag nye mennesker, vi ikke har set i et fællesskab før, siger Mona Rathje. Med 105 deltagere er spis sammen større i Broager end i Sønderborg.

I Sønderborg markeres "Danmark spiser sammen" med et godt måltid stegt flæsk og persillesovs ad libitum. For 100 borgere i Det Sønderjyske Køkken på Perlegade.

- Men hvordan skule vi nu også kunne forsvare at sætte et maksimum på, når vi går udendørs, siger Mona Rathje. Hun har en Plan B, hvis det regner!

 

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk