BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Arkivet med 286 lokale DSK-medlemmer digitaliseres

06-05-2017Frivillige i Lokalhistorisk forening har travlt i de nye lokaler i kælderen, Broagerhus. Arkivet har sagt ja til at finde alle kartotekskort frem over de 286 lokale medlemmer af Foreningen af Dansksindede Sønderjyske Krigsdeltagere, Broager afdeling, som deltog i krigen 1914-18.

- Vi har fået et tilbud om, at der kommer en fotograf og affotograferer alle kartotekskortene, som så digitaliseres og vises på Rigsarkivets oversigt over DSK-medlemmer, fortæller Orla Kristensen fra lokalarkivet.

Det er én af de mange frivillige tilknyttet én af de mest læste historiske sider, www.denstorekrig1914-18.dk som udfører fotograferingen. Arkivet på Broagerhus får kopi af optagelserne og håber på et tidspunkt, at optegnelserne også kan vises på arkiv.dk.

Med det kommende nye digitale fortegnelse over DSK-medlemmer i Rigsarkivet vil det blive tydeligt, hvad det er for oplysninger, der ligger om den enkelte. I øjeblikket kan man søge og finde navne på f.eks. en oldefar fra Broager, som har været DSK-medlem. Og så tror nogle, at der måske ligger mange oplysninger og kører måske fra Nordjylland til Broager for at se mappen med oplysningerne. Men der ligger i mappen kun et kort med navn og adresse og dødsdag for den pågældende.

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk