BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Nyheder

Alrunen vil gerne lave parkour-bane til os alle

07-06-2017Opholdsstedet Alrunen på Broagerland vil bruge de 25.000 kr. i støtte fra Lions Broager-Gråsten til at bygge en parkour-bane, som alle borgere får mulighed for at bruge, når de gerne vil motionere på en bane, hvor den grundlæggende idé er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, det vil sige at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen.

 

- Det koster 300.000 kr. at bygge en parkour-bane, fortæller lederen af opholdsstedet Alrunen på Broagerland. Tilladelsen til at bygge banen er i hus. De 25.000 kr. er grundlaget for nu at få søgt fonde og andre om resten af pengene, fortæller lederen Azael B. Larsen. Parkour er en central del af en livsstil og lever derved efter filosofien om at opleve frihed. Parkour startede som en subkultur, der udviklede sig i de franske forstæder, men har siden spredt sig ud i hele verden især via Internettet.

Fakta om Alrunen

Alrunen er et opholdssted for børn og unge med og uden diagnoser. Alrunen blev etableret i 1992 i Sarup.

På hjemmesiden kan man læse:

”Vi bor på seks tønder land tæt på Broager med direkte adgang til Flensborg Fjord og det historiske farvand ved Vemmingbund. Vi har en fantastisk udsigt over Sønderborg, Dybbøl Mølle og Als. På Alrunen har vi et særligt engagement i cykling, som er en stor del af vores hverdag, og det er også her igennem, at de unge får deres idræts undervisning.

Den pædagogiske grundholdning på Opholdsstedet Alrunen tager afsæt i den gensidige påvirkning mellem den ung og den verden, vi lever i. Det betyder, at vi i det daglige pædagogiske arbejde lægger vægt på at lære barnet at forstå, acceptere og handle efter de almindeligt gældende samfunds normer. I den proces giver vi de unge et fundament af tryghed, selvværd og indsigt i sin egen situation.

Høj prioritet tillægger vi endvidere et godt og velfungerende samspil med barnets familie, lokalsamfundet og med de anbringende- og tilsynsførende myndigheder.”

Se alle nyheder


Hoved sponsorer

Sponsorer

 

Broager.dk