BROAGER.DK
BROAGERLAND OG BYENS DIGITALE SAMLINGSSTED

Børnefamilier savner nogen at dele med

– hverdagen er for hektisk

Mange børnefamilier er pressede økonomisk, arbejdsmæssigt og ikke mindst på tiden. Arbejdet kræver en 100% indsats, man bruger tid på pendling, og når man så kommer hjem, er der mere end rigeligt brug for de sidste kræfter: børnene skal køres til spejder, fodbold, der er lektier der kræver hjælp, der skal laves mad og så videre.

Mange bekymrer sig også om klima, stress, manglende socialt engagement osv. og har lyst til at ændre deres tilværelse, så der bliver mere tid til familien, sociale relationer og det, der udgør livet.

I det nye bo - og arbejdsfællesskab på Broagerland er en ung familie med to skolesøgende børn flyttet ind. Han er grafisk designer på en større virksomhed i nærheden, hun er ingeniør. Hun har valgt at blive selvstændig og har etableret sin rådgivende ingeniørvirksomhed i arbejdsfællesskabet. Virksomheden er indrettet i et rum i den gamle ladebygning og har alle de faciliteter, som hun har brug for. Flere andre har gjort det samme, så der er også et socialt fællesskab. På den måde kan hun spare tid, fordi hun ikke skal pendle, og indrette sin arbejdstid i forhold til økonomi og familie. Hun er glad for at være hjemme, når børnene kommer fra skole. Er der brug for det, kan hun tage et par timer mere om eftermiddagen, når hendes mand er hjemme fra arbejdet eller børnene er til fritidsaktiviteter eller på fællesområdet med de andre børn fra fællesskabet. Han har i øvrigt fået muligheden for at gå på nedsat tid, så han nu arbejder 4 dage om ugen.

Familien har indtil nu haft to biler, men de er solgt, og nu benytter de bo – og arbejdsfællesskabets delebiler. De solgte også deres parcelhus og bor her i en mindre lejebolig.  De fælles faciliteter gør, at de ikke har behov for så meget plads som før. I det hele taget har de fået et større økonomisk råderum og dermed mulighed for at indrette dagligdagen på en anden måde.

Familien er især glad for det nærvær, fællesskabet giver. Før følte de sig isoleret i ’hamsterhjulet’. Nu er der mange små kontakter i hverdagen: kollegaer er blevet til naboer, dagplejeren er en god ven, som kun bor 100 meter fra deres hjem, og legekammeraterne skal man ikke køres hen til, for de er også lige udenfor eller omme på den store legeplads. Beboerne er fælles om at dyrke grøntsager til fællesspisning og til salg i gårdbutikken. Det giver i øvrigt fællesskabet et ekstra pift, for der er altid noget at tale og mødes om.

Bo– og arbejdsfællesskabet rummer flere generationer, så der er altid aktivitet: vores legende børn, nyttehaver der skal passes, måske en cykel der skal lappes, en hund der skal luftes, fru Jensen der skal køres til lægen, Hans der skal reparere vores støvsuger  - stedet summer af nærvær.  

Den 21. marts har du mulighed for at være med til at udvikle et nyt bo- og arbejdsfællesskab på Broagerland. Klik her 


Hoved sponsorer

 

Sponsorer


Broager.dk